O MEĐI PODGORICE I TUZI U MAJU: Sednica odbora za razgraničenje danas nije održana

I. D. S.

24. 04. 2024. u 12:47

PRVA sednica odbora, koji bi trebalo da nađe rešenje, da se konačno, nakon skoro sedam godina, okonča razgraničenje opština Podgorica i Tuzi, nije održana.

О МЕЂИ ПОДГОРИЦЕ И ТУЗИ У МАЈУ: Седница одбора за разграничење данас није одржана

gov.me

Zbog ranije preuzetih obaveza, predstavnici Opštine Podgorica se nisu pojavili na prvoj sednici odbora za razgraničenje glavnog grada i Opštine Tuzi.

Prema rečima predstavnika Ministarstva javne uprave, Naima Đokaja, na sastanku su bili predstavnici druge opštine, te je dogovoreno da naredna sednica bude početkom idućeg meseca, najverovatnije 8. maja.

Đokaj je dodao da će na narednoj sednici na dnevnom redu biti usaglašene dalje aktivnosti odbora, pa ostaje da se vidi da li će dve strane moći da se dogovore.

- Ono što ne budu mogli da usaglase, ostaviće se za arbitražu. Tako da ne bi trebalo gubiti vreme. Očekujem da ćemo nakon sednice u maju imati jasno definisane puteve ka rešavanju ovog predmeta - istakao je Đokaj.

Da proces podela traje predugo ocenio je predstavnik Opštine Tuzi, Emin Hadži. Ipak, naglašava da se stiču uslovi da odbor konačno počne da funkcioniše, i nada se dogovoru pre leta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)