DA UJEDINJENI I U VERI PREVAZIĐEMO IZAZOVE I ISKUŠENJA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao Vaskrs

Милица Шкорић
Milica Škorić

04. 05. 2024. u 17:33

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, slave po Julijanskom kalendaru.

ДА УЈЕДИЊЕНИ И У ВЕРИ ПРЕВАЗИЂЕМО ИЗАЗОВЕ И ИСКУШЕЊА: Председник Србије Александар Вучић честитао Васкрс

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

- Vaskrs je dan kada se sabiramo i promišljamo o večnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja - napisao je predsednik Vučić.

On je istakao da veruje da će "i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju pred našu državu i pred naš srpski narod".

- Nastavićemo da se snažno i odlučno borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije sa našom svetinjom nad svetinjama Kosovom i Metohijom kao njenim sastavnim delom. Kao što hrišćani vekovima svedoče istinu Vaskrsa, nastavićemo da se složno zalažemo za istinu o našem ponosnom narodu - istakao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju medija predsednika Republike.

Vučić je zahvalio patrijarhu na postojanoj službi i podršci za, kako je rekao, očuvanje duše našeg nacionalnog bića - Kosova i Metohije.

- Sa osećanjem najdubljeg poštovanja, želim da naglasim neumorno delovanje Vaše Svetosti i Srpske pravoslavne crkve u misiji očuvanja našeg duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa, u rešavanju važnih društvenih pitanja i negovanju harmoničnih međuverskih i međunacionalnih odnosa. Zahvalan sam Vam na postojanoj službi i podršci za očuvanje duše našeg nacionalnog bića: Kosova i Metohije - napisao je Vučić.

Predsednik je istakao da duboko veruje da će "dalji razvoj konstruktivne saradnje između državnih organa i svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica biti značajan faktor u nameri da u mlađoj generaciji ojačamo i očuvamo osećaj rodoljublja, ljubav prema našoj kulturi i istoriji i odanost visokim idealima slobode, pravde, požrtvovanosti i saosećanja" i dodao da nas Vaskrs na to trajno seća podstičući plemenite misli i dobra dela

- Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u veri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde. Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha Srpske pravoslavne crkve i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom: HRISTOS VASKRESE! VAISTINU VASKRESE! - čestitao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NONŠALANTNI KURTI NIJE NIŠTA URADIO, POGLEDAJTE VUČIĆA: Haos u Prištini zbog rampe u Savetu Evrope