STIGLO PRIZNANJE IZ KIJEVA: Možemo tražiti da se pošalju evropske trupe u Ukrajinu

Novosti online

04. 05. 2024. u 21:36

UKRAJINA može tražiti da se pošalju evropske trupe ako ne bude imala dovoljno sopstvenih snaga u sukobu sa Rusijom, rekao je poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko na francuskom TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

СТИГЛО ПРИЗНАЊЕ ИЗ КИЈЕВА: Можемо тражити да се пошаљу европске трупе у Украјину

Foto: Tanjug/AP

- Ako nam situacija na frontu pokaže da Ukrajina ne može sama da zaustavi ruskog predsednika Vladimira Putina, bez evropske vojne podrške i trupa, da, verujem da je apsolutno moguće da možemo da ih tražimo - rekao je Gončarenko.

Gončarenko je takođe zahvalio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na ideji da pošalje trupe u Ukrajinu, nazvavši njegove izjave „dobrim signalom“.

Foto Printskrin

Makron je u intervjuu za "Ekonomist" rekao da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija probije liniju fronta, a takav zahtev dolazi iz Kijeva. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.

Kremlj je kasnije napomenuo da su obratili pažnju na Makronove reči da se u Evropi razgovaralo o temi slanja vojnog osoblja u Ukrajinu , a poznat je i njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji.

Naglasili su da jedan broj zemalja koje učestvuju na pariskom događaju o Ukrajini drže „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti takve akcije i potencijalne opasnosti od direktnog umešanosti u vrući sukob“ i da to „apsolutno nije u interesu ove zemlje moraju biti svesne toga.”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)