"PRIČAJU KAKO IM JE VAŽNO, A ONDA SE NE POJAVLJUJU" Brnabić o sastancima sa opozicijom: NJima se ne žuri nigde

Novosti online

27. 04. 2024. u 10:48

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić je gostujući na TV Prva govorila o predostejećim beogradskim i lokalnim izborima.

ПРИЧАЈУ КАКО ИМ ЈЕ ВАЖНО, А ОНДА СЕ НЕ ПОЈАВЉУЈУ Брнабић о састанцима са опозицијом: Њима се не жури нигде

Foto: Tanjug

- Svi lokalni izbori su raspisani za drugi jun u skladu sa zahtevima opozicije, izašli smo u susret. Predsednik Vučić je insistirao da pokušamo da smanjimo tenzije u društvu, da pokažemo fleksibilnost, tolerantnost, da se postigne unutrašnja stabilnost zato što su, ne samo da su teški dani pred Srbijom, teški dani su sada, mi se sada borimo. Predsednik Vučić je čivate protekle nedelje u Nujorku vodio nadljudsku borbu za pravdu, borbu protiv rezolucije o Srebrenici kako bi sačuvali i mir i stabilnost na Balkanu, borba za naše nacionalne interese, pravdu... - rekla je Ana Brnabić u jutarnjem programu.

- Deluje samo da se nama žuri, da učestvujemo u razgovorima, da pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni, a da se njima nigde ne žuri. To je još jedan pokazatelj da svi znaju, da nije bilo mahinacija, laži i prevara na izborima u decembru. Nastaviću da razgovaram, da sazivam sastanke, da gradimo atmosferu dijaloga. Samo da ljudi razumeju da su oni nezainteresovani za birački spisak, umesto da odmah dobiju uvid, oni kažu da se menja zakon, da se biraju stručnjaci... Ustvari uopšte nisu zainteresovani.

Govoreći o ljudima koji menjaju prebivališta, Brnabićka je izjavila:

- Neka mi opozicija da predlog, da vidim kako bi to izgledalo. 12 meseci ali otkad? Od zaključenja biračkog spiska? Onda to nije 12 meseci. To ne bi bilo fer, ali ajde da vidimo u skladu sa kulturom dijaloga, da vidimo šta predlažu pa ćemo da razgovaramo dalje. Mislim da je ključni utisak nama se žuri i želimo da pokažemo da želimo dijalog i da smanjimo tenzije, a njima se ne žuri nigde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)