"FARMACEUTI" IMAJU LEK ZA "VUČICU": Roma pred nemogućom misijom - "zaustaviti Bajer u pohodu na triplu krunu"

O. M.

09. 05. 2024. u 08:21

BAJER iz Leverkuzena nastavlja sezonu iz snova i pohod na "triplu krunu". Večeras od 21 čas na "Bajareni" gostuje roma koja će imati nemoguću misiju da u gostima nadoknadi minus od dva gola sa svog "Olimpika".

ФАРМАЦЕУТИ ИМАЈУ ЛЕК ЗА ВУЧИЦУ: Рома пред немогућом мисијом - зауставити Бајер у походу на триплу круну

FOTO: Tanjug/AP

Leverkuzen je tako na dobrom putu da se osveti Romi za poraz u prošlogodišnjem polufinalu kada je "vučica" sa 1:0 u Rimu i 0:0 u Leverkuzenu izborila finale u kome je kasnije izgubila od Sevilje.

Posle ubedljivog trijumfa u gostima protiv Rome od 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope, usledila je impresivna pobeda od 5:1 u Frankfurtu protiv Ajntrahta u 32. kolu Bundeslige, čime je ekipa Šabija Alonsa izjednačila rekord Benfike bez poraza u jednoj takmičarskoj sezoni. Na 48 utakmica "farmaceuti" su skupili 40 pobeda i osam nerešenih.

Novi šampion Nemačke će imati priliku da se približi osvajanju još jednog trofeja ako u četvrtak obezbedi plasman u svoje prvo evropsko finale posle 22 godine. Leverkuzen je u povoljnoj poziciji za to, trenutno u nizu od osam utakmica bez poraza kod kuće u Ligi Evrope, sa šest pobeda i dva remija.

Na njihovoj strai je i statistički podatak da su se u narednu rundu kvalifikovali u devet navrata od deset kada su pobeđivali u prvom meču.

S druge strane, Roma dolazi u Nemačku posle razočaravajućeg remija (1:1) na "Olimpiku" protiv Juventusa u poslednjem kolu Serije A i suočava se sa velikim izazovom da dođe do trećeg evropskog finala u poslednje tri sezone.

Šanse su protiv njih, posebno imajući u vidu njihove istorijske borbe u evropskim susretima kada su izgubili prvu utakmicu na svom terenu, pošto su samo jednom uspeli da napreduju u šest takvih prilika.

Pored toga, situaciju dodatno komplikuju loši rezultati Rome u gostujućim utakmicama protiv nemačkih ekipa na evropskoj sceni, u kombinaciji sa nedavnim neubedljivim igrama na gostovanjima u evropskim takmičenjima.

Pobeda protiv Milana na "San Siru" u četvrtfinalu bio je tek njihov drugi trijumf u poslednjih deset evropskih gostovanja, uz četiri remija i isto toliko poraza, što ukazuje na težak zadatak sa kojim se suočavaju u revanšu protiv Leverkuzena.

Ovo će biti šesti međusobni susret Bajer leverkuzena i rome u evropskim takmičenjima. Osim dosadašnja tri u polufinalima Lige Evrope, igrali su i u sezoni 2015/16 u grupnoj fazi Lige šampiona. Tada je roma na svom terenu pobedila sa 3:2, dok je u Leverkuzenu viđeno čak osam golova, po četiri na obe strane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)