MARŠIRAO I "BESMRTNI PUK": Subotičani obeležili Dan pobede nad fašizmom

J. L.

09. 05. 2024. u 17:34

Polaganjem venaca na Spomenik žrtvama fašizma i u Spomen parku na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi u Subotici je obeležen Dan pobede nad fašizmom.

МАРШИРАО И БЕСМРТНИ ПУК: Суботичани обележили Дан победе над фашизмом

foto: J.L.

 -Istorijskoj pobedi nad Nemačkom i njenim saveznicima doprinos je dala i Subotica. U Drugom svetskom ratu stradalo je više od sedam hiljada sugrađana. Subotica se ponosi svojom antifašističkom tradicijom i čuva njene tekovine. Na nama je da i u budućnosti sa ponosom negujemo sećanja na veoma važnu ulogu našeg naroda u antifašističkoj koaliciji i njegov veliki doprinos u borbi protiv zlokobne ideologije koja je pretila da uništi čitavo čovečanstvo - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Simboličnom šetnjom "od cara do kralja" - od Spomenika caru Jovanu Nenadu do Spomenika kralju Petru Oslobodiocu, Dan pobede obeležilo je i Udruženje "Besmrtni puk", kome su se pridrižile i druge boračke organizacije i društva.

 - Na ovaj dan želimo da se setimo svih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma,za našu Srbiju,da nama bude bolje. Sećamo se njih ali i solunskih boraca,onih koji su branili Kosovo, Republiku Srpsku, koji se i danas bore protiv prekrajanja prošlosti - poručio je Dragan Mišić, koordinator "Besmrtnog puka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)