MALIŠANI POKAZALI KREATIVNOST: U farbanju jaja (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 05. 2024. u 12:12

UDRUŽENjE ratnih vojnih invalida grada Jagodine petnaestu godinu zaredom organizovalo je tradicionalno farbanje jaja za osnovce u starom parohijskom domu Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Jagodini.

МАЛИШАНИ ПОКАЗАЛИ КРЕАТИВНОСТ:  У фарбању јаја (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Iako su na uskršnjem raspustu, mališani jagodinskih osnovnih škola rado su se odazvali tradicionalnom takmičenju u farbanju jaja. Bila je to prilika da pokažu svu svoju maštovitost i kreativnost, ali i da se druže u prijatnoj atmosferi. Organizator manifestacije bilo je Udruženje ratnih vojnih invalida grada Jagodine u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije grada i okolnih sela.

-Cilj manifestacije je da se deca okupe i da se izraze kroz ukrašavanje vaskršnjih jaja, kao i da se pripreme za najveći hrišćanski praznik. U isto vreme, sećamo se svih onih koji su dali svoje živote na braniku otadžbine, njihovih porodica i potomaka. Deca se na ovaj način uče i sabornosti i zajedničkom podvigu – rekao je Uglješa Urošević, koordinator verske nastave u Jagodini.

-Mogu da vam kažem da je nešto najmilije kada vidim nasmejanu decu. Imamo lepe nagrade, ali nije bitno ko će osvojiti prvo mesto – ocenio je Milenko Radenković, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida iz Jagodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)