KAKVA UTAKMICA U ISTANBULU: Monako srušio Fener posle drame, Vilbekin promašio šut za plasman na Fajnal for

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 05. 2024. u 22:02

MONAKO je pobedio Fenerbahče u neverovatnoj utakmici u Istanbulu sa 62:65 (15:11, 18:19, 14:18, 15:17), pa će odluka o putniku na Fajnal for biti doneta posle petog meča koji se igra u Kneževini.

КАКВА УТАКМИЦА У ИСТАНБУЛУ: Монако срушио Фенер после драме, Вилбекин промашио шут за пласман на Фајнал фор

FOTO: Profimedia

Duel je bio veoma tvrda, na mali broj poena, što i ne čudi s obzirom na to da je bilo jasno da je ulog bio veliki.

Igrale su se dobre odbrane, to najbolje može da se vidi po tome da nijedna ekipa tokom četiri četvrtine nije uspela da stigne do 20 poena.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su imali prednost od tri razlike na poluvremenu - 33:30. Ipak, uzbuđenje je raslo kako se utakmica bližila kraju.

Nije moglo bez drame u "Ulker Areni", završnica je bila luda. Majk Džejms je pogodio trojku za 67:71. Delovalo je tada da tim Saše Obradovića ima sve u svojim rukama, ali Fener je bio rešen posle četiri utakmice okonča ovu seriju.

Nakon poena plejmejkera Monaka, Skoti Vilbekin je pogodio dva slobodna bacanja, da bi potom zakucao Donta Hol za 69:73 na 40 sekundi do kraja. Nik Kalates je u narednom napadu promašio trojku, Jorgos Papajanis je uhvatio ofanzivni skok, a onda je Marko Gudurić bio precizan van linije 6,75 za delirijum u dvorani. Uzbuđenjima tu nije bio kraj.

Džejms je na 18 sekundi pre kraja trebalo da ubaci loptu sa strane, ali to nije uspeo da uradi za pet sekundi pa je domaćin dobio priliku da trijumfuje. Vilbekin je rešio da pokuša da bude heroj. Uzeo je šut za dva, nije bio precizan. Fenerbahče nije stigao da napravi faul, što je Hol iskoristio i novim lakim poenima stavio tačku na ovaj meč.

Najefikasniji kod pobednika bio je Eli Okobo sa 13 poena, po 10 su postigli Majk Džejms i Donatas Motejunas. Na drugoj strani Marko Gudurić je brojao do 14, dok je Skoti Vilbekin postigao 11.

Peta utakmica na programu je u sredu, 8. maja od 19 časova. Zanimljivo je da je do sada samo Real Madrid obezbedio plasman na Fajnal for, dok se majstorice igraju i na preostala dva duela - Barselona - Olimpijakos i Panatinaikos - Makabi.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDNA MAJSTORICA: Boston mora još malo da sačeka na protivnika, Indijana izborila sedmi meč sa NJujorkom