MAFINI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Omiljeni dezert svakog deteta

Novosti online

18. 05. 2024. u 18:25

Gotovi su za 20 minuta i garantujemo da ukusnije mafine skoro niste probali .

МАФИНИ СА КОКОСОМ И ЧОКОЛАДОМ: Омиљени дезерт сваког детета

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jajeta,
  • 225 g brašna,
  • 100 g šećera,
  • vanilin šećer,
  • 2 male kašike praška za pecivo,
  • 100 g seckane čokolade,
  • 80 ml ulja,
  • izrendana kora limuna,
  • 50 g kokosa,
  • 100 ml mleka

Priprema:

Jaja dobro izmešati sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodavati ostale sastojke. Prvo mleko i ulje pa tek onda brašno pomešano sa kokosom, praškom za pecivo i korom limuna. Na samom kraju dodati parčiće čokolade. Raspodeliti masu u kalupe i staviti mafine da se peku 20-25 min. na 180 stepeni.                                                                                          

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića