UKRAJINSKA ODBRANA PRED SLOMOM: Generl Sirski šalje 7 brigada da zaustavi ruski prodor u Harkovskoj oblasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 17:45

KAKO pišu brojni ukrajinski Telegram kanali, u pokušaju da zaustavi ili bar odloži napredovanje ruske vojske u Harkovskoj oblasti, ukrajinska komanda je na ovaj pravac rasporedila oko sedam dodatnih brigada (3.000-5.000 vojnika po brigadi) Oružanih snaga Ukrajine.

УКРАЈИНСКА ОДБРАНА ПРЕД СЛОМОМ: Генерл Сирски шаље 7 бригада да заустави руски продор у Харковској области (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Istovremeno, prema komandi ukrajinske vojske, na ovaj način Oružane snage Ukrajine uspele su, po cenu značajnih gubitaka, da situaciono zaustave napredovanje Oružanih snaga Rusije u regionu. Međutim, kao rezultat takve taktike, ukrajinske oružane snage su u roku od nedelju dana izgubile veće količine vojne opreme. Svakodnevno se na internetu pojavljuju desetine video dokaza uništavanja vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti.

Napominje se da je komanda Oružanih snaga Ukrajine uspela da situaciono lokalizuje proboj Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu prebacivanjem ogromne količine ljudstva i vojne tehnike iz drugih pravaca i pozadine. Istovremeno, ukrajinska vojska trpi teške gubitke zbog neprekidnih ruskih napada na položaje Oružanih snaga Ukrajine u Volčansku i Lipcima artiljerijom, avijacijom i municijom Lancet, koji su već u stanju da unište opremu Oružanih snaga Ukrajine čak i na harkovskom obilaznom putu.

Prema ukrajinskim ekspertima, ako se nastavi ovakva stopa gubitaka među Oružanim snagama Ukrajine, sva američka vojna pomoć dodeljena Kijevu biće potrošena početkom jeseni, nakon čega će se ukrajinska vojska ponovo naći u izuzetno teškoj situaciji.

Istovremeno, prema ukrajinskim izvorima, Zelenski se ponaša kao osoba koja u agoniji troši sve raspoložive resurse, apsolutno ne razmišljajući o budućnosti.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!