KAKO JE SDSS ISPAO IZ IGRE U HRVATSKOJ: Mrvice od stranke HDŽ-a

Nakon osam godina što je Milorad Pupovac podržavao Andreja Plenkovića sada su van vlade zbog Domovinskog pokreta.

КАКО ЈЕ СДСС ИСПАО ИЗ ИГРЕ У ХРВАТСКОЈ: Мрвице од странке ХЏ-а

Foto: Printskrin

Nema dana da hrvatska javnost nije bombardovana tvrdnjama da je Srbija danas najgora u svetu, da su Srbi zakopani u prošlost i da zemlja koju vodi „strašni“ Vučić zaostaje na svim poljima. Vesti o novim fabrikama, putevima, pripremama za Ekspo, Beogradu kao svetskoj metropoli pri tome nisu zanimljive u Hrvatskoj, zemlji u kojoj se usprkos silnim evropskim parama Zagreb doslovno raspada.

Do juče, Hrvatima su bila puna usta savršenog modela saradnje sa manjinama, pre svega srpskom, što je trebao biti primer celoj Evropi. Danas su Srbi izbačeni iz vlade, jer je to bio jedini pravi uslov Domovinskog pokreta za koaliciju sa HDž-om, kojima je ostanak na vlasti bio važniji od isticanja „hrvatskog modela“ saradnje sa nacionalnim manjinama. To što je Hrvat u srpskoj vladi niko ne spominje, jer je krajnje nepopularno isticati bilo što pozitivno u Srbiji.

Miloradu Pupovcu i šačici preostalih Srba prepuštena je sudbina da uhvate mrvice od sadašnje vlasti, ako i njih bude. Preti se obustavljanjem finansiranja zagrebačkih „Novosti“, zabrani bacanja venaca u Dunav u znak komemorisanja za srpske žrtve u Vukovaru, a Srbi više neće biti ni na jednom mestu gde se odlučuju, pa čak i o njihovoj sudbini. Za budućnost Srba u Hrvatskoj biće zaduženi „Pavelićevi Srbi“, kojih Domovinski pokret ima u rezervi.

Za najveći deo hrvatske javnosti, ali i za Evropu koja je navodno osetljiva na položaj manjina, nema znakova za uzbunu. Glavno da se stalno upire prst u istočnog suseda kao dežurnog krivca za sve i svašta. Uglađenoj evropskoj gospodi sada ne smeta što su hrvatski Srbi na potpunoj margini, za razliku od Hrvata u Srbiji, gde imaju i ministra u vladi. Jer, Evropa demokratiju tumači kako njoj odgovara, a, očito, u odnosu na Hrvatsku i Srbiju ovako im odgovara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo