GIMNAZIJA KOJA JE IŠKOLOVALA 60.000 ĐAKA: Dvanaesta beogradska gimnazija proslavlja 60 godina postojanja

Lj.B.

09. 05. 2024. u 11:02

Dvanaesta beogradska gimnazija, škola koja ja iznedrila 60 hiljada učenika, ove godine proslavlja svoj jubilej - 60 godine rada i postojanja.

ГИМНАЗИЈА КОЈА ЈЕ ИШКОЛОВАЛА 60.000 ЂАКА: Дванаеста београдска гимназија прославља 60 година постојања

arhiva

Proslava jubileja 12. beogradske gimnazije zamišljena je kao spoj zabave, razonode, kreativnosti, druženja i sećanja, rekla je Svetlana Miljenović, direktorka Dvanaeste beogradske gimnazije.

U ulaznom holu su učenici sa nastavnicima fizike i primenjenih nauka postavili izložbu starih nastavnih sredstava koji su zanimljivi upravo zbog toga što pokazuju kako se nekada i uz pomoć čega realizovala nastava.

Učenici koji su upućeni na humanitaran rad su uz pomoć odeljenjskog starešine u ulaznom holu postavili prikaz proteklih 60 godina i tada su pokazali odgovornost, a uz to su se lepo i družili, kaže ona i dodaje da su na panoima izloženi i plakati sa fotografijama učenika brojnih prethodnih generacija.

- Školske aktivnosti smo započeli juče, to nam je bio sportski dan. U odbojci su se nadmetale nastavnice i učenice. Mladost je ipak pobedila jer je rezultat 2:1 za učenice, ali se ni nastavnice nisu lako predale, rekla je Miljenović.

Centralna svečanost pod nazivom "Tragovi u vremenu" će biti danas u 17 časova.Tada će biti svečana akademija kojoj prisustvuju brojni gosti.

- Kao bivši učenici prisustvovaće i dva ministra sadašnje Vlade RS, predsednica Opštine Voždovac, nastavnici koji su otišli u penziju, ali i učenici koji su prva generacija 12. beogradske gimnazije i brojnih generacija koje su usledile. Prisutnima će se obratiti i učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima jer su oni nša budućnost.Između ostalih biće i bivši ministar prosvete Branko Ružić, a drugi ministar prosvete, Mladen Šarčević, je sprečen da prisustvuje, rekla je Miljenović.

Danas će se u 12 časova odigrati i kviz Potera u kojoj su takmičari učenici koji su prošli selekciju, tragač je nastavnik, tehnički sve odrađuju učenici IT odeljenja, a sve je osmislila nastavnica informatike, rekla je Miljenović.

Ceo događaj se završava sutra kada će u 12 časova biti priredba za đake "Zvuci i rime Duodecime".

- Tada će učenici pevati, igrati, glumiti. Trajanje i postojanje u vremenu je nešto što vredi poštovati, jer ako ne poštujemo prošlost i istoriju, ne poštujemo ni sebe, zaključila je Miljenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!