MEDOJEVIĆ O VELIKOM UDARCU ZA MILA ĐUKANOVIĆA: Kneževićev život u Crnoj Gori je ugrožen

Novosti online

03. 05. 2024. u 15:12 >> 09:38

LIDER Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević izjavio da je predsednik Atlas grupe Duško Knežević, koji je u utorak izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, dobio garancije za bezbednost od međunarodnog faktora i njegov dolazak je poraz bivšeg lidera DPS-a Mila Đukanovića.

МЕДОЈЕВИЋ О ВЕЛИКОМ УДАРЦУ ЗА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Кнежевићев живот у Црној Гори је угрожен

Foto: TV Prva printskrin

- Njegovu bezbednost nadziraće međunarodni faktori. Iznenađeni smo svi sa kakvom je efikasnošću sve odrađeno. Kneževićev dolazak doživljava se kao Đukanovićev poraz. Njegov dolazak izazvaće sve veće interesovanje, čak i među pripadnicima mafijaškog kartela i kriminalnih grupa - kazao je Medojević u specijalnoj emisiji na podgoričkoj A plus tv.

Medojević tvrdi da Kneževiću boravak u Spužu nije bezbedan.

- Spuž za njega nije sigurno mesto. Tamo su se dešavala profesionalna ubistva, u tom zatvoru su non stop racije. Tamo leži stotinak ljudi koji su ozbiljni članovi DPS mafije. Bolje bi mu bilo sa te strane da se brani sa slobode. Nisam siguran da mu ANB može dati tačnu bezbednosnu procenu. Može formalnu, ali fizičku zaštitu i plan kretanja, nisam siguran - naveo je Medojević.

On tvrdi da je Kneževićev život u Crnoj Gori ugrožen.

- On bolje to zna nego svi mi. To su monstrumi, a on zna na šta su sve spremni. Njegov dolazak je ozbiljna provokacija. Teško da je Đukanović mogao da doživi teži udarac - smatra Medojević.

Medojević je podsetio da je Knežević imao mogućnosti da odloži izručenje, ali je ipak pristao da dođe u Crnu Goru.

- Moćni centri koji vode istrage nisu mu dali garacije zato što ga vole, već računaju da će zasigurno dati dokaze, saznanja i činjenice o nepočinstvima prethodne vlasti. Znaju da će on sarađivati sa tužilaštvom - ocenio je Medojević.

Smatra da Knežević treba da se brani sa slobode.

- Dobro je što se u Crnoj Gori pojavio ovakav čovek koji je odličan svedok i ima brojne dokaze. Tu se radi o finansijskim ugovorima i poslovima. Optužene za šverc cigareta su puštali na slobode, a to ukazuje da u crnogorskom pravosuđu postoje punktovi koji su lojalni DPS mafiji, a ne Crnoj Gori - naveo je Knežević.

Medojević je ponovio da je proces protiv Kneževića bio politički motivisan.

- On nikad nije pristao da učestvuje u montiraju procesa protiv mene i još deset lica - podsetio je.

Medojević je ukazao da su povodom izručenja Kneževića izostale reakcije vrha crnogorske vlasti.

- Nema izjava premijera koji je u Berlinu, nema reakcije potpredsednika Vlade, a nema ni stava ministra pravde. Oni su uspavane Trnove ružice. Paf-paf premijer je produžena ruka DPS-a, a Vlada opstuira pravdu i radi za DPS. Direktor Uprave policije je morao dati izjavu da je Kneževiću ovde garantovana bezbednost - naveo je Medojević.

Govoreći o arbitražnom postupku u slučaju Kneževića, Medojević je kazao da je to složen pregovarački proces.

- Verovatno će država insistirati da se tu radi o licu koje ima krivične procese za krivična dela i da se ne radi o šteti na imovinu. Obe strane imaju svoje argumente. Ako država bude htela ipak da se nagodi, nešto se može vratiti restitucijom ili finansijskom kompenzacijom. To je složen pregovarački proces. Biće to žestoka pravna bitka, ali Knežević ima sjajne advokate. Ne znam koliko država u tom slučaju ima argumenata - zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)